top of page

Cursus ‘Wil jij het zelfvertrouwen van je kind vergroten?’

 

Kinderen met voldoende zelfvertrouwen geloven in zichzelf. Ze geloven in wat ze kunnen. Ze vinden zichzelf de moeite waard en durven nieuwe uitdagingen aan te gaan. Help je kind bij het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen! Zelfvertrouwen groeit door ervaringen. 

Het hebben van zelfvertrouwen is niet zo vanzelfsprekend. Zelfvertrouwen is altijd in ontwikkeling. Het is een proces dat je hele leven doorloopt. Dit gebeurt door wat je kind meemaakt. Als iets één keer goed gaat (of zelfs meerdere keren), dan vertrouwt je kind erop dat hij of zij het de volgende keer ook goed zal doen.


Alles wat je kind meemaakt, heeft invloed op z’n zelfvertrouwen. Ervaringen in de kindertijd hebben de meeste invloed op het zelfbeeld van iemand. Daarom kan je als ouder veel bijdragen aan het vergroten van het zelfvertrouwen van je kind.

Zoals het woord ook aangeeft is zelfvertrouwen het vertrouwen dat je hebt in jezelf. Het vertrouwen dat je hebt in wat je kan en het vertrouwen dat je hebt om iets nieuws te kunnen leren. Het is een realistische inschatting van je eigen kwaliteiten.

 

Kinderen met zelfvertrouwen hebben een positief zelfbeeld. Ze denken positief over zichzelf en hun kwaliteiten. Een kind met zelfvertrouwen durft hierdoor gemakkelijker nieuwe uitdagingen aan te gaan. En fouten te maken zonder zich meteen slecht te voelen over zichzelf. Ook kan een kind met zelfvertrouwen goed omgaan met teleurstellingen en zit het over het algemeen lekker in z’n vel.

 

Het hebben van zelfvertrouwen is niet zo vanzelfsprekend, want kinderen worden niet geboren met zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is altijd in ontwikkeling. Het is een proces dat je hele leven doorloopt. Dit gebeurt door wat je kind dagelijks meemaakt.

 

In deze cursus leer je hoe jij kunt bijdragen aan een positief zelfbeeld van je kind en hoe je je kind positief kunt leren denken. Zie het zelfvertrouwen van je kind groeien.

 

Tijdens deze cursus gaan we stilstaan bij de volgende onderwerpen:

  • Wat is jouw invloed als ouder op het zelfvertrouwen van je kind?

  • Ouderschap opnieuw bekeken vanuit de positie van het kind

  • Hoe kan ik mijn kind helpen om een positief zelfbeeld te krijgen

  • Hoe kan je als ouder omgaan met de onzekerheden van je kind?

  • Op welke manier kan ik interactief met mijn kind aan de slag gaan?

  • en nog veel meer….

 

Aanvraag indienen via:  info@harmony-balance.nl

Adres:

Praktijk Harmony & Balance Counseling en Consulting

Haringvliet 539

3011 ZP Rotterdam

.

bottom of page