top of page

Gespreksvormen

GESPREKSVORMEN

Levensverhaalonderzoek

De manier waarop uw leven gelopen is en zich gevormd heeft, is bepalend voor de wijze waarop u naar uw leven kijkt en uw keuzes maakt. We gaan op zoek naar belangrijke momenten en keerpunten in uw leven en zullen die vervolgens gaan onderzoeken op welke waarden en wijsheden voor u sturend zijn in het leven. Het helpt u op weg naar zelfkennis en kracht, zelfontplooiing en authenticiteit. Het kan helpen om keuzes voor de toekomst te maken.

Het levensverhaal geeft een uniek inzicht in uzelf en aan het einde van de gesprekkenreeks houdt u een mooi en persoonlijk document van uzelf over.

 

Dagboekonderzoek

Het levensverhaalonderzoek geeft u inzicht in de wijze waarop belangrijke gebeurtenissen in uw leven uw leven nu mede hebben bepaald. Bij het dagboekonderzoek onderzoeken we op welke manier u nu naar uw leven kijkt en op welke manier u omgaat met uw levensvragen. U kunt bijvoorbeeld bijhouden en opschrijven wat een bepaalde gebeurtenis met u doet, vervolgens kunnen we daar samen het gesprek over aangaan. Op deze wijze kunt u een beter inzicht in uzelf, uw eigen kracht en troostbronnen en de wereld om u heen verkrijgen.

bottom of page